Geplaatst op maandag 30 mei 2016 18:00
Een workshop Wordpress

Al enige tijd zat ik te te overdenken om me meer in de techniek van websitebouw te verdiepen. De grafische markt verschuift meer en meer richting digitaal en bovendien wil ik op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen, ook op websitegebied.

Het aanbod van FNV-Kiem, om deel te nemen aan een Workshop 'Bouw je eigen website' kwam dus precies op het juiste moment! Nu heb ik al een eigen site; ik wilde uitvinden of ik zelf een website kan bouwen en de wereld van Wordpress was nog redelijk onbekend voor mij. Ik heb me meteen aangemeld en vorige week zat ik dan ook in de schoolbanken.

Natuurlijk is het onmogelijk om in een dag alle mogelijkheden van Wordpress onder de knie te krijgen. Maar die dag is een goede basis gelegd. En, zoals ik die dag ook geleerd heb, er is een enorme verscheidenheid aan thema's (een soort vooraf vormgeven basissites). Elk thema heeft ook zo weer zijn functionaliteiten. Een nieuwe wereld is voor me opengegaan; wat een mogelijkheden!

Er valt nog veel te leren en te experimenteren. En dat doe ik nu vooral; gewoon proberen. Ik houd me nog niet bezig programmeren, met php en css, dat is echt nog ver van m'n bed. Als ik daar beland laat ik dat graag over aan 'de jongens'.

< terug

Leuke Links

Een interessant boekje over typografische regels
schoenmaat49

A Showcase of 35 Inspired Vintage and Retro Web Designs
www.webdesignbooth.com

A daily dose of inspiration
www.fubiz.net