Geplaatst op dinsdag 17 juni 2014 21:57
Welkomstbord Tuinenpark De Pioniers

welkomstbord

Tuinenpark de Pioniers te Utrecht heeft van de Gemeente een subsidie ontvangen om de publieke toegankelijkheid van het park te bevorderen. Het tuinenpark staat ook open voor bezoekers en toevallige voorbijgangers maar dat was tot op heden niet heel erg zichtbaar. En groen in de wijk is ook in Utrecht iets waar iedereen van moet kunnen genieten!

Zo heeft het tuinenpark een aantal nieuwe bankjes geplaatst, een bijenstal gebouwd en een welkomstbord bij de hoofdingang gerealiseerd om alle bezoekers welkom te heten. Op dit bord wordt kort iets verteld over de geschiedenis van het tuinenpark en worden de markante plekken van dit park uitgelicht.

Afgelopen zondag, 15 juni 2014 heeft wijkwethouder Victor Everhardt, tijdens de jaarlijkse Groen-Moet-Je-Doen!-Dag het nieuwe welkomstbord officieel onthuld in bijzijn van de leden en andere belangstellenden.
 

onthulling

Het bord is ontworpen door Centomani in samenwerking met PaulvanKan Natuur en Landschap. De houten constructie is verzorgd door Jaap de Vries produkties.

Er wordt nu hard gewerkt aan een informatiecentrum, de zogeheten Beleeftuin; een plek op het tuinenpark waar meer informatie gegeven wordt over de sociale functie van de Pioniers, de samenwerking met andere tuinenparken, de biodiversiteit op het park en over natuurlijk tuinieren en het telen en eten van vergeten groenten. 

< terug

Leuke Links

Een interessant boekje over typografische regels
schoenmaat49

A Showcase of 35 Inspired Vintage and Retro Web Designs
www.webdesignbooth.com

A daily dose of inspiration
www.fubiz.net