Geplaatst op dinsdag 01 maart 2016 13:19
Een kijkdoos-illustratie

Zo ben je even voor jezelf aan het fröbelen met papier en schaar. En zo vraagt een zakenrelatie iets dergelijks in opdracht uit te voeren; hoe leuk is dat? Ik was wat aan het experimenten met collages, gekleurd en structuurpapier maken en nu kon ik het inzetten voor een leuke klus.

De opdrachtgever benaderde mij omdat ze opzoek was naar een aansprekend openingsbeeld voor de website, Gezin Centraal. Gezin Centraal ondersteunt professionals, (wijk)teams, instellingen en gemeenten d.m.v. training en coaching op het gebied van jeugdzorg.

Om niet te vervallen in de geijkte stockfotografie van 'the happy family' en tevens onderscheidend te zijn, wilde de opdrachtgever een illustratie laten maken van een gezin. Wellicht had zij een tekening in gedachten maar bij mij ontstond meteen het idee om iets driedimensionaals te doen; ik zag een kijkdoos voor me. Papieren figuurtjes geplaatst in een allerdaagse omgeving. Door middel van het plaatsen van diverse opjecten, de onscherpte van de achtergrond en de schaduwen is er diepte ontstaan. Hiermee is een geheel eigen, onderscheidend beeld tot stand gekomen.

 

voor website

gezin inlijst2

 

 

< terug

Leuke Links

Een interessant boekje over typografische regels
schoenmaat49

A Showcase of 35 Inspired Vintage and Retro Web Designs
www.webdesignbooth.com

A daily dose of inspiration
www.fubiz.net