Geplaatst op woensdag 18 september 2013 08:50
Adobe Creative Cloud vs Creative Suite

radshow

Op 19 september komt de Adobe Create! Now Roadshow naar Utrecht. Adobe presenteert die dag de laatste ontwikkelingen van hun producten. Aan de hand van verschillende demonstraties wordt getoond hoe je de nieuwe features die aan de producten zijn toegevoegd kunt gebruiken. 

Ik ben heel benieuwd of er die dag ook ruimte is om vragen te stellen over Creative Cloud versus Creative Suite. Op internet vond ik verhitte discussies over Adobe's Creative Cloud; zo voelen veel gebruikers zich gedwongen om, zodra zij eenmaal zijn overgestapt naar 'The Cloud', dit abonnement af te blijven nemen. Je kan namelijk, waneer een document in CC is gemaakt het niet zomaar openen in CS. Wanneer je besluit je abonnement stop te zetten en weer terug wilt naar CS is dat toch wel wenselijk. Maar Adobe maakt die stap 'terug' niet makkelijk.

 Uiteraard kun je bijvoorbeeld een InDesign-document 'exporteren/terugbewaren' zodat het weer te openen is in CS. Echter, omdat je een abonnement afneemt voor een jaar, betekent dat in dit geval dat, wanneer je besluit terug te gaan naar CS, al je InDesigndocumenten, gemaakt in dat afgelopen jaar, zal moeten exporteren als IDML-bestand. Dat is natuurlijk niet werkbaar. En dan maar hopen dat de features die CC biedt ook bestaan in de CS-variant....

Dit is althans wat ik zoal lees op diverse fora; ik zou Adobe hier graag zelf over horen. Ik ben dan ook benieuwd of Adobe op 19 september in discussie wil gaan met de critici en duidelijke antwoorden wil geven op vragen die er spelen. Tot dusver heeft Adobe vragen hierover, op het eigen forum, afgehouden.

< terug

Leuke Links

Een interessant boekje over typografische regels
schoenmaat49

A Showcase of 35 Inspired Vintage and Retro Web Designs
www.webdesignbooth.com

A daily dose of inspiration
www.fubiz.net