Geplaatst op woensdag 06 november 2013 13:50
Centomani is verhuisd

Centomani is verhuisd en heeft op 1 november 2013 haar intrek genomen in het bedrijfsverzamelpand De Voorziening. Het pand is gebouwd in 1923 in de stijl van de Amsterdamse School met elementen van de Nieuwe Zakelijkheid.

 

De_Voorziening.png


De Voorziening ligt op het terrein waar vroeger de Vaalt was gesitueerd. Het diende als administratiekantoor van de de Gemeentelijke Reinigings- en Ontsmettingsdienst. In het achterliggende water lag een boot waar burgers hun grofvuil konden storten.

Later werd het het pand in gebruik genomen door de sociale dienst. In de Tweede Wereldoorlog werd in het gebouw een gaarkeuken ingericht en konden burgers er een pannetje soep halen. 


Sinds 1976 is De Vaalt niet meer als zodanig in gebruik. Op deze plaats verrees het Griftpark.
 De enig overgebleven bebouwing van de Vaalt zijn De Voorziening en twee er tegenoverstaande panden: een opzichterwoning annex schaftlokaal en een oud pakhuis.

Een tijdlang gaf De Voorziening onderdak aan een sociaal-cultureel centrum. Eerder was dit centrum ondergebracht in het Ketelhuis dat later werd gesloopt. Bij de verhuizing van het centrum namen zij de naam van hun vorige locatie mee, waardoor De Voorziening bij sommigen ook wel bekend staat als Het Ketelhuis.

< terug

Leuke Links

Een interessant boekje over typografische regels
schoenmaat49

A Showcase of 35 Inspired Vintage and Retro Web Designs
www.webdesignbooth.com

A daily dose of inspiration
www.fubiz.net